Get Adobe Flash player
Home Artistit Dave Lindholm

Dave Lindholm - Juha Vainio palkinto

Artikkelin indeksi
Dave Lindholm
Juha Vainio palkinto
Kaikki sivut

Tämän vuoden Juha Vainio -palkinnon on saanut Dave Lindholm


Juha Vainion rahasto myönsi tunnustuspalkinnon Dave Lindholmille hänen työstään suomalaisen rocklyriikan uranuurtajana. Tämän vuoden Juha Vainio –palkinnon on saanut Dave Lindholm. Juha Vainion rahasto luovutti tunnustuspalkinnon Lindholmille hänen työstään suomalaisena lauluntekijänä perjantai-iltana Kotkan Meripäivillä. Palkinto on suuruudeltaan 6 000 euroa. Palkintoraadin mukaan Lindholm on suomalaisen laululyriikan modernisti, jonka kappaleet ovat kuolemattomia. Helsinkiläissyntyisen lauluntekijän teksteistä tekee omintakeisia erityisesti stadin slangin käyttö ja riimittömyys. Esikoisalbuminsa Lindholm teki vuonna 1972 ja sen jälkeen levyjä on julkaistu yli neljäkymmentä.

Moderni kielitaituri

Palkintoraadin mukaan Lindholm on suomalaisen lyriikan merkittävä uudistaja. Raati toteaa, että hänen tekstinsä rikkovat Helismaan ja Vainion perinteitä. Lindholm käyttää kappaleissaan reilusti stadin slangia. Riimit ovat hänen tuotannossa poikkeuksia ja laulujen mitallisuus syntyy tauoista, fraseerauksen korostuksesta ja rytmivaihteluista. Tästä huolimatta raati pitää tekstejä laulullisina, soljuvina ja luontevan puheenomaisina. Lindholm oli 1970-luvulla yhdessä Juice Leskisen ja Hectorin kanssa suomirockin uranuurtaja. Hänen levynsä eivät kuitenkaan myyneet yhtä paljon kuin kollegoiden, ehkä nimenomaan suuren yleisön vieroksuman slangin vuoksi, raati epäilee.

Tervetullut tunnustus

Kymenlaakson radion Kotkassa tapaama lauluntekijä on palkintoonsa tyytyväinen. – Hyvältä tuntuu, ei voi muuta sanoo, Lindholm toteaa. Lindholmin kuuluisimpia kappaleita ovat mm. Pieni ja hento ote, Annan kitaran laulaa vaan ja Sitähän se kaikki on. Helsingissä syntynyt Lindholm asuu nykyisin Tampereella. Merkittävälle suomalaiselle sanoittajalle myönnettävä Juha Vainio –palkinta jaettiin nyt 19. kertaa.
Viimeksi päivitetty (28.04.2011 15:31)