Get Adobe Flash player
Home Artistit Rock & Roll Band

Rock & Roll band

Rock 'N' Roll Band - 30 vuotisjuhlaaLong live Rock’ n’ Roll Band!

“Meidän sukupolvemme keksi rockin, joten miksi tänään antaisimme sen kokonaan nuorisolle”, vastasi David Bowie muutama vuosi sitten kysyttäessä, onko hän jo liian vanha soittamaa rockia.

Rock’ n’ Roll Bandin missiona ei kuitenkaan ole puolustaa sukupolvensa arvoja, vaan jatkaa siitä mihin se aikoinaan jäi: soittaa musiikkia, joka saa jalan väpättämään ja veren kiertämään. Kitarasooloja! Tanakkaa bassoa! Stydiä biittiä! Siis hauskanpitomusaa, muistatteko?

Suomalaisessa rockissa on harvoja legendoja, mutta Rock’ n’ Roll Band on epäilemättä yksi niistä. ensimmäisen kerran vain vuoden 1975 kevään ja kesän kukkineen power trion LP Everybody Needs Dance Music Sometimes näytti, että meilläkin voitiin ja osattiin tehdä kansainvälisen tason musiikkia. Kiitos siitä lankesi kovalle kokonaisuudelle, mutta varsinkin kappaleiden säveltäjä-sanoittaja Dave Lindhomille. Hän eli silloin pitkän uransa erästä luovimmista kausista, eikä mikään tuntunut olevan hänelle vierasta, mitä musiikkiin tuli. Tuloksena oli hulvatonta menoa, säkenöiviä sanoituksia ja anteeksipyytämätöntä asennetta. Rock & rollia, joka ylitti sille asetetut tyylirajat ja rikkoi muodon kahleet.

Sama Lindholmin säveltämä, täysin vanhentumaton materiaali muodostaa tämän kesän 2005 Puistobluesissa äänitetyn New Memories live-levyn rungon, jossa uusina oksina versoo kaksi tuoretta biisiä kuin todisteena yhtyeen halusta juoda lisää rockin kuumasta lähteestä. Fire! Water! Rock ’n’ Roll Band ei ole liikkeellä nostalgisista syistä, vaan toteuttamassa itseään tämän päivän voimatriona. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen Dave Lindholm, Pave Maijanen ja Affe Forsman luonnollisesti osaavat soittaa ja laulaa entistä paremmin – ja tulla keskenään toimeen. Sitä paitsi tässä on yhtye, joka edelleen näyttää myös hyvältä!Levy-yhtiö: AllStar Music Oy
Myynti ja jakelu: Oy Bonnier Amigo Music Finland Ab
Myynti 09 – 2510 2968 ja 09 – 2510 2969

Viimeksi päivitetty (26.04.2011 10:17)